Újpesti művészek téli kiállítása nyílik a Polgár Centrumban

kultúra Újpest

Ma este 18:00 órakor a Polgár Centrumban Révész Emese művészettörténész nyitja meg az Újpesti Művészek Társaságának kiállítását „Újpesti téli tárlat” címmel.

„Az itt élők nap, mint nap a városnak hasonló tereit élik meg, a véget nem érő dugóktól a Duna léleknyugtató látványáig. Közös cselekvésük pedig a művészi tárgyalkotás élménye, amit mindenki a maga lehetőségei és tehetsége mentén művel. Ki akvarellel, ki olajjal vagy pasztellel, némelyek a természeti látvány mentén, mások fantáziaképeknek adva konkrét vagy absztrakt formát.

Túl a hagyományos festményeken és grafikákon, találunk itt szobrokat és iparművészeti tárgyakat is, üdítő módon oldva a falon egymást követő képek sorát. Alkotóik legfőbb közös nevezője az a meggyőződés, hogy a képzőművészeti tárgyalkotás a jelenben is érvényes cselekvés; hiteles, és a tágabb közösség számára is releváns válasz a jelenre. A képalkotás, formázás tudvalevőleg lélekgyógyító hatású, ami különösen felértékelődik alkalmazkodóképességünket a végletekig próbára tévő időkben. De nem csak az alkotók, hanem a szemlélők számára is gyógyírt kínál a színeknek és formáknak ez a felszabadult kavalkádja, ami azt üzeni, hogy a művészet az emberi civilizáció egyik legnagyobb adománya. Éljünk vele.”

Megnyitó: december 16. (péntek) 18.00
A kiállítást megnyitja: Révész Emese művészettörténész
A megnyitón közreműködik: A Városvédő Egyesület Civil Kórus

A kiállítás megtekinthető: hétfőtől-péntekig 10-18-ig.
Helyszín: Polgár Centrum – Újpest Galéria (1042 Budapest, Árpád út 66.)

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük