A boltok pénztáránál is lehet majd pénzt felvenni kártyával

pénz

Havonta két alkalommal, összesen legfeljebb negyvenezer forint értében díjmentesen lehet készpénzt átvenni kártyás fizetés esetén kereskedőktől – egyebek mellett ezt is tartalmazza a pénzügyi szektort érintő javaslatcsomag módosítása, amelyet pénteken fogadott el az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága.

A testület az Európai Bizottság kérésére a kodicionalitási eljárás eredményes lezárása érdekében szükséges törvénycsomaghoz is fogadott el változtatásokat.

  • Az egyik értelmében negyvenöt napra csökken hatvanról az átláthatósági hatósági eljárás ügyintézési határideje, a bírság felső határa pedig húszmillió forintról ötvenmillióra emelkedik.
  • A javaslat ezzel párhuzamosan az átláthatósági hatósági eljárás gördülékeny lefolytatása érdekében két főre növeli a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökhelyetteseinek számát.

A változtatás kimondja azt is, hogy mindaddig, amíg az államadósság a bruttó hazai termék felét meghaladja, Magyarország nem támogatja az Európai Unió saját forrás felső korlátjainak rendkívüli és átmeneti megemelését, ha annak célja az Európai Unió nevében történő tőkepiaci hitelfelvételhez szükséges fedezet vagy garancia biztosítása.

Mindezekről várhatóan jövő szerdán szavaz az Országgyűlés.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük