Imádják az újpestiek az új zebrát Újpest-központban

Közlekedés Újpest

Péntek délelőtt az Újpesti Hírmondó a helyszínen kérdezett körbe a járókelőknél az új felszíni átkeléssel kapcsolatban. Láthatóan sokan használják az Árpád úton az Újpest Áruház és a CBA-val szemben lefektetett zebrákat – ezt már szerkesztőnk állapította meg a helyszínen. Kismamák, idősebbek, gyerekek is átkelnek a lámpával biztosított új gyalogátkelőn.

Ildikó, 67 éves újpesti kisnyugdíjas kérdésünkre elmondta, hogy amióta van ez a zebra, sokkal könnyebb neki átkelni egyik oldalról a másikra. „Képzelje, kisfiam, eddig lépcsőznöm kellett, ha át akartam menni az Árpád út egyik oldaláról a másikra. Magának még jók a lábai, de nekem már műtötték is, minden egyes lépcsőfok óriási teher volt. 30 évet vártunk erre!” – világított rá Ildikó.

Kitti, 26 éves kismama, aki ottjártunkkor éppen 4 hónapos kisfiát tolta, azt mondta, nagyon örül ennek. Minden nap szinte elmennek a piacra, eddig korábban alig tudta a lépcsőn le- és felvinni a nehéz babakocsit, vagy tehetett egy nagy kerülőt. „Bár sokszor jól is esett a kis séta, de ez nekünk, babakocsival közlekedőknek ez egy nagy könnyebbség, köszönjük!

Forrás: BKK
Címke:

1 thoughts on “Imádják az újpestiek az új zebrát Újpest-központban

  1. Csíkokat felfesteni olcsóbb, mint mozgólépcsőt beépíteni. Na, és a liftet ki használja?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük