Az újpesti Csokonai diákjai: Nem félünk kiállni saját pedagógusainkért sem!

oktatás Újpest

Elegünk van! – kezdődik az Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium diákjainak mai közleménye.

2020-21-22 a szabad felszólalás évei. Legalábbis, ahogy egyesek hangoztatják. Ennek ellenére, amikor tanáraink felszólalnak értünk, saját magukért, a mindannyiunkat érintő oktatási helyzet javításáért, kegyetlenül elhallgattatják őket. Elég volt abból, hogy tanárainknak egy összeomló rendszert kell egyben tartaniuk úgy, hogy mindeközben megfélemlítésben kell élniük, mikor részesülnek retorzióban azért, mert ki mertek állni a véleményükért.” – fogalmazták meg közleményükben.

Elegünk van nekünk, diákoknak is, hiszen a rothadó rendszernek mi vagyunk legnagyobb károsultjai. Minden nap bizonytalanságban vagyunk tartva, hiszen nem tudhatjuk, mikor veszítjük el szeretett tanárainkat, vagy azért, mert felmondanak, hogy egy jobban fizető állást keressenek, vagy azért, mert azonnali hatállyal eltávolítják őket az iskolából, ezzel megtorolva azt, hogy a polgári engedetlenség eszközével élve fejezték ki nemtetszésüket. Ezt a méltatlan állapotot, 13 tanár kirúgását, a többiek állandó fenyegetését, rettegésben és létbizonytalanságban tartását nem nézhetjük tétlenül Mi, diákok kötelességünknek érezzük, hogy kiálljunk tanárainkért, a jövőnkért, és a következő nemzedékekért!” – tették hozzá.

Ezért ma, 2022. december 2-án, mi, az Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium gimnazista diákjai több órán át tartó ülősztrájkot folytatunk. Összefogva, egy közösségként megakadályozzuk a tanítást, megtagadjuk a tanulást, ezzel kifejezve támogatásunkat a más gimnáziumokból kirúgott tanárok felé, valamint jelezzük, hogy nem félünk kiállni saját pedagógusainkért sem! Reménykedünk, hogy minden apró megmozdulás eredményt és változást hoz az oktatási rendszerbe!” – áll a közleményben.

TANÁRAINKKAL VAGYUNK! – zárták soraikat.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük