Újra szépirodalmi est az UP Rendezvénytéren – csütörtökön jön az UPódium következő előadása

kultúra Újpest

Idén a költészet napjához kapcsolódóan indult el Újpest szívében, az UP Újpesti Rendezvénytéren az irodalmat fókuszba helyező sorozat, az UPódium.

Az UPódium estjein könnyed, beszélgetős formában, színpadi és zenés produkciókkal kiegészülve találkozhatnak népszerű, neves alkotókkal, akik akár írók, akár más művészeti ágak képviselői, minden alkalommal beengedik a nézőket privát alkotói világukba, a dalok, színpadi művek, versek és regények születéséhez. Az UPódium estjein közelebb léphetnek a művészekhez, és az est improvizációin minden alkalommal egyedi élményt kaphatnak a nézők – olvasható Bedő Kata alpolgármester korábbi posztjában.

Az UPódium sorozat harmadik, december 1-i estjén Juhász Anna irodalmár vendégei Spiró György Kossuth- és József Attila-díjas író, költő, irodalomtörténész és műfordító, valamint Dés László Kossuth és Liszt Ferenc-díjas, Prima primissima-díjas előadóművész, dzsesszzenész, zeneszerző, érdemes művész.

Az esten a Spiró Györggyel és Dés Lászlóval közös beszélgetésben Spiró életművének meghatározó állomásai, drámák, regények, önéletrajzi esszék, irodalmi portrék éppúgy előkerülnek, mint a színház és a műfordítások világa, az Eötvös Kollégium, Kertész Imre és Utassy József, a számára fontos mesterek, a XX. századi magyar történelem és például Uri, a Fogság hőse. A beszélgetést felolvasás és zenei improvizáció kíséri.

Az eseményen való részvétel ezúttal is ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött, melyet IDE KATTINTVA tehetnek meg.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük