Újra megindultak külföldre a magyarok

közösség

Nem emelkedett tovább a munkanélküliség Magyarországon októberben, miközben a foglalkoztatás 4,7 millió fő felett maradt. A közmunkások száma csökken, míg a külföldön dolgozóké nő, így a hazai elsődleges munkaerőpiacon dolgozók száma stagnál. – írja a Portfolio.

Októberben nem változott érdemben a foglalkoztatottak száma (Magyarországon), miközben a munkanélkülieké kismértékben csökkent az előző hónapokhoz képest a KSH friss adatai alapján. A foglalkoztatottak száma meghaladta a 4,7 milliót az augusztus és október közötti három hónapban, ami továbbra is kifejezetten magas szintnek számít, miközben a közmunkásoktól és külföldön dolgozók magyaroktól megtisztítva a Portfolio számítása szerint 4 millió 545 ezren dolgoztak Magyarországon.

Mindeközben az átmenetileg külföldön dolgozó magyarok száma újra emelkedni kezdett. Az elmúlt három hónapban 96 ezer külföldön dolgozó magyart számlált a KSH, októberben pedig már 100 ezer fő felett volt a létszámuk. Úgy tűnik tehát, hogy a külföldi munkavállalás ismét egyre vonzóbb a magyarok körében.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük