Hivatalos: azonnali hatállyal távozik Cristiano Ronaldo a Manchester Unitedtől

sport

A Manchester United bejelentette, távozik a klubtól Cristiano Ronaldo. Az ötszörös aranylabdás focista és a brit rekordbajnok közös megegyezéssel bontotta fel a portugál labdarúgó szerződését a csapat közleménye szerint.

A Premier League-ben szereplő klub honlapján azt írja, Ronaldo azonnali hatállyal távozik a csapattól. „A klub köszönetet mond a két Old Traffordon töltött időszaka alatt nyújtott hatalmas teljesítményéért – melyek során 346 fellépésén 145 gólt szerzett -, és minden jót kíván neki és családjának a jövőre nézve” – áll a közleményben.

Cristiano Ronaldo is közleményt adott ki távozásával kapcsolatban. A focista azt írta:

„A Manchester Uniteddel folytatott megbeszéléseket követően kölcsönösen megállapodtunk a szerződésem idő előtti felbontásáról. Szeretem a Manchester Unitedet és szeretem a szurkolókat, ez soha nem fog változni. Azonban úgy érzem, itt az ideje, hogy új kihívást keressek. Sok sikert kívánok a csapatnak a szezon hátralévő részére és a jövőre nézve.”

Ronaldo azután távozik Manchesterből, hogy a múlt héten egy 90 perces interjúban kritizálta saját klubjának vezetőit és edzőjét. A portugál támadó viharos távozása két nappal válogatottja első vb-meccse előtt történt. A portugál válogatott Ghána ellen debütál a világbajnokságon csütörtökön, majd Uruguayjal és Dél_Koreával játsazank még a csoportkörben. Ronaldo két válogatottbeli csapattársa, a középpályás Bruno Fernandes és a szélsővédő Diogo Dalot is a Manchester Unitedet erősíti.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük