Nagyüzemben zajlik Újpest megtisztítása az üzemképtelen járművektől

Közlekedés Újpest

Czigler László alpolgármester Facebook-oldalán számolt be róla, hogy az Önkormányzati Rendészet munkatársai kiemelt figyelmet szentelnek a hosszú ideje üzemképtelen járművek által elfoglalt parkolóhelyek felszabadítására.

Hozzátette, hogy az állampolgári bejelentések számára létrehozták a roncsauto@ujpest.hu e-mailcímet. Az ide beérkezett levelek alapján rendészek rövid idő alatt 21 db autó tulajdonosát szólítottak fel újonnan nyilvántartásba vett üzemképtelen járműként. Ezek főként elhagyott-, lejárt okmányokkal rendelkező járművek, melyek a veszélyhelyzetben életbe lépő ideiglenes szabályok engedélye miatt huzamosabb ideje foglalták kerületünk igénybe vehető parkolóhelyeit.

Az ideiglenesen életbe lépő szabályok lejártát követően 2022.06.30.-tól már minden közterületen parkoló autónak rendelkeznie kell a járművek közlekedésben való részvételének feltételeivel – jegyezte meg Czigler László.

Felhívta a figyelmet, hogy amennyiben forgalmi rendszám nélküli gépjárművet vagy olyan gépkocsit észlelnek az újpesti lakosok, amely huzamosabb ideje áll ugyanazon a parkolóhelyen, akkor a gyors ügyintézés érdekében a fentebb található e-mailcímen jelezze a Rendészet munkatársainak

Emellett az Önkormányzati Rendészet 0-24 órában elérhető:

  • Hivatali munkaidőben: +36 1 231 3250
  • Hivatali munkaidőn túl: +36 70 452 0590 ügyeleti telefonszámon.
Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük