MSZP: A Fidesz-kormány csak gerjeszti a drágulást

politika

A Fidesz-kormány semmit sem tud tenni a brutális drágulás ellen. Ezt jelzi a 21,9 százalékos októberi infláció, ami az Eurostat adatai szerint a harmadik legmagasabb egész Európában, 2023 első hónapjaiban pedig hazánkban lesz a legnagyobb a drágulás. 

Hazugság mindezt a háborúra vagy a szankciókra fogni, mivel ugyanezek a hatások a környező országokat is érintik, mégis Szlovákiában csak 14 százalék, Romániában pedig mindössze 13,5 százalék az infláció! 

Mindez azt mutatja, hogy az Orbán-kormány nem képes megfékezni a magyar boltokban a drágulást, ami ma már az uniós átlag duplája. 

Az MSZP az igazi baloldal pártjaként valódi árcsökkentést kezdeményez akkor, amikor azt javasolja, hogy az alapvető élelmiszerek adója csökkenjen 0 százalékra! A Fidesz kormány ne nyerészkedjen az ennivalón Európa legmagasabb, 27 százalékos áfájával! 

Az embereknek megszorítás helyett segítség kell! Ezért kezdeményeztük a RezsiSTOP keretében, hogy a 12 forintos paksi áramot adják annyiért, amennyibe az kerül, csökkenjen a lakossági rezsi adója 5 százalékra, vonják vissza a rendszerhasználati díjak emelését, legyen egy garantált energetikai alapszolgáltatás, legyenek ingyenesek az előre fizető mérőórák és a visszakapcsolás, és induljon országos szigetelési program!

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük