Az orbáni infláció egyre nagyobb szenvedést okoz

pénz politika

Bodnár Zoltán szombati online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy kétségbeesett vásárlókkal vannak tele a boltok, és rengetegen várják szorongva a számláikat. „Ha csak az egy év alatt bekövetkezett 40 százalékos élelmiszer-drágulást nézzük, tény, hogy ekkora infláció a Rákosi-korszak óta nem sújtotta Magyarországot” – jelentette ki.

Az árnyék-pénzügyminiszter úgy vélte: „Orbán Viktor miniszterelnök hazudik, amikor azt mondja, hogy az árstopok mérséklik az inflációt„. Úgy vélekedett, hogy az újabb árstopok bevezetése szemfényvesztés, az csak fokozza a pénzromlást, azonnali beavatkozás kell „a katasztrofális hatású orbáni infláció megállítására”.

Azt hangoztatta, hogy az Orbán-kormány Európa legmagasabb, 27 százalékos általános forgalmi adójával (áfa) „nyerészkedik a magyar emberek nyomorán”. A legalapvetőbb élelmiszerek áfáját most 0 százalékra kell csökkenteni, majd áprilistól 5 százalékban lehetne megállapítani, ez utóbbi szintre kell levinni a gáz és az áram áfáját is – mondta.A forintárfolyam stabilitása érdekében az árnyék-pénzügyminiszter szerint ki kell jelölni az euró magyarországi bevezetésének céldátumát. Bodnár Zoltán hangoztatta: a rendszerszintű korrupció felszámolása szükséges azért is, hogy Magyarország hozzájusson az európai uniós forrásokhoz.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük