Pénzhamisítással vádolják a hamis 20 ezresekkel fizető budapesti nőt

rendőrség

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség azzal a 40 éves nővel szemben, aki egy pénzhamisító bűnbanda tagjaként hamisított húszezer forintos bankjegyeket hozott forgalomba társaival együtt. – írja a 24.hu.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint egy 49 és egy 39 éves férfi még 2019-ben – informatikai és egyéb eszközök segítségével, valamint vegyi módszer alkalmazásával – valódi 500 forintos bankjegyekből hamisított 20 ezer forintos bankjegyeket készített, amelyeket ezután értékesített. A két pénzhamisító ezzel a módszerrel legalább ötszáz hamisított 20 ezer forintos bankjegyet készített, és társaik révén legalább ugyanennyi hamisított bankjegy került forgalomba. A hamisítványok alkalmasak voltak a megtévesztésre.

A hamisítványok forgalomba hozatalában vett részt a 40 éves nő is, aki 2019 februárja és áprilisa között – az akkori élettársával közösen – legalább 46 alkalommal hozott forgalomba, illetve kísérelt meg forgalomba hozni hamisított húszezrest. A hamis pénzt általában kisebb értékű vásárlások során használták fel Budapesten, valamint Pest megyei településeken. Jellemzően dohányboltokban, gyorséttermekben, drogériákban, gyógyszertárakban, de cukrászdában, zöldségesnél és virágboltban is fizettek a hamisított húszezresekkel.

A vásárlások után visszajáró összegből a páros bankjegyenként 12 ezer forintot adott át annak a bűntársnak, akitől a hamisított bankjegyeket megszerezték, a fennmaradó összeget pedig megtarthatták. A vásárolt termékek értékét is beleszámítva legalább 300 ezer forint haszonra tettek szert. A Fővárosi Főügyészség a 40 éves nőt folytatólagosan és bűnszövetségben elkövetett pénzhamisítás bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetést, pénzbüntetést és vagyonelkobzást is indítványoz.

A vádiratban szerepel egy 27 éves férfi is, aki 2019 márciusában hamisított húszezressel próbált fizetni egy budapesti dohányboltban, esetében pénzhamisítás kísérlete a vád. Az ügyhöz kapcsolódóan további tíz bűntársuk – köztük a két pénzhamisító – ellen már korábban vádat emeltek.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük