A postások száma több mint 1200-zal csökkent, a B+N-es takarítóké meg ezer felett nőtt

gazdaság

HR Portál az OPTEN céginformációs szolgáltatóval együttműködésben 2022. januártól havi szinten monitorozza a legnagyobb magyarországi cégek létszámadatait, mindig az előző hónappal összehasonlítva. Ezúttal a legfrissebb, augusztusi adatokat a januárival vetették össze és több érdekességet is találtak nyolc hónap trendjei alapján a legnagyobb foglalkoztatóknál.

  • A legnagyobb hazai foglalkoztatók listáját továbbra is a Magyar Posta Zrt. vezeti 26 392 fővel. De minden hónapban száz fölöttivel csökkent az ott dolgozók száma, így január és augusztus között 1288 fővel lett kevesebb alkalmazott.
  • Kiskereskedelemben a két legnagyobb láncnál, a Sparnál és a Tescónál 300 feletti volt a csökkenés. Ellenben az Aldi 631 fővel nőtt és 5148 fős létszámával zárkózik felfelé.
  • Az autógyártók közül az Audinál 266, a Mercedesnél 205 volt a létszámcsökkenés, a Suzukinál 21 fős a bővülés.
  • Jelentősen előretört, 1000 felettivel növelte dolgozóinak számát az épületek takarításával, facility managementtel foglalkozó, számos állami megbízást elnyert B + N Referencia Zrt, ahol már 7240-en dolgoznak.
  • Nőttek a Bosch Csoport cégei is: A Robert Bosch Kft. 469, a Robert Bosch Power Tool Kft. 268, Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. 168 fővel, csupán a Robert Bosch Elektronika Kft. csökkent 150-nel.
  • A gyártó cégek közül jelentősebb volt a mozgás a Flextronicsnál (plusz 299 fő), a Linamarnál (plusz 182) és aJász Plasztiknál (mínusz 180 fő).
  • Dinamikusan bővül a magyarországi McDonald’s. A hálózat mögött álló Progress Étteremhálózat Kft.-nél 454-gyel dolgoztak augusztusban többen, mint januárban.
  • A munkaerő-kölcsönzők közül aWHC 571 és a Work Force 646 fős bővülése emelkedik ki.
  • Jelentős még a Deutsche Telekom IT & Telecommunications és a Morgan Stanley 342 illetve 255 fős növekedése.

A cégek által leadott foglalkoztatotti létszámra vonatkozó adatok hivatalos állami forrásból (NAV, KSH) származnak.

Néhány nagyvállalat – elsősorban a bankok, de például a MOL, a Dunaferr és a Borsodchem is – nem közöl havi létszámadatokat, így azok változásáról nem tudtak beszámolni.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük