Trippon Norbert: Idén ősszel 36 helyszínen mintegy 75.000 kétnyári virágot ültetünk majd el jövő hét végéig

környezet önkormányzat

Gondosan ültetik az árvácskákat az Újpesti Városgondnokság kertészei városszerte. Idén ősszel 36 helyszínen mintegy 75.000 kétnyári virágot ültetünk majd el jövő hét végéig. – írja Facebook oldalán Trippon Norbert.

Akik a Főtéren sétálnak már láthatják a fehér, sárga, lila színű árvácskákat, készen van már a Görgey úton lévő címerágyás is, melyet ötletem alapján valósítottunk meg még 2010 előtt. De virágzik már a káposztásmegyeri Tulipánkert is, ahova az árvácskák mellett tulipánhagymákat is ültettek a kertészek. – fogalmaz az alpolgármester.

Még 2008-ban kezdeményezésemre indult el Újpesten a Virágváros Program, mely keretén belül kezdtünk muskátlikat kihelyezni a lámpaoszlopainkra, virágokat ültetni parkjainkban és tereinken, illetve minden év tavaszán muskátlikat osztani az újpestiek számára. Célunk akkor is az volt, mint ma, hogy szebbé tegyük Újpestet, hogy amikor az itt élők kinéznek az otthonuk ablakából, vagy éppen megpihennek az egyik parkunkban egy szép és virágos teret lássanak. – zárja sorait Trippon.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük