Trippon Norbert: Lassan elkészül az első közösségi komposztálónk Újpesten

környezet önkormányzat

A közösségi komposztáló a Tél utca környékén lakó “komposzt társaság” ötlete nyomán valósul meg, hiszen egyre nagyobb az igény arra, hogy akik az otthonukban keletkező növényi hulladékot az egyéb háztartási hulladéktól elkülönítetten gyűjtik kihelyezhessék azt komposztáló ládákba. Ezzel a szelektálási folyamattal csökkenthető a kommunális hulladék mennyisége, valamint a képződő új szerves anyag nem vész el, hisz visszaforgatható a kertek talajába, továbbá egy virágos vagy zöldséges balkon növényeihez is ideális. – írja Facebook oldalán Trippon Norbert.

Más kerületekben már sikeresen működnek közösségi komposztálók. A helyszín kiválasztásában a körzet képvisőlője, alpolgármester-társam Perneczky László segített. A 4,5×1,5 méter nagyságú, 1,1 méter magas, 3 rekeszre bontott, fedett komposztálót zárható kerítés veszi körül, a biztonságra pedig térfigyelőkamera vigyáz. – részletezi az alpolgármester.

A ládára kerülnek majd még tájékoztató táblák, melyeken azt fogják segíteni, hogy tényleg csak olyan növényi anyag kerüljön bele, ami odavaló. A közösségi komposztálót az Újpesti Városgondnokság felügyeli majd. – derül ki a bejegyzésből.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük