Október 14-én és 23-án is lesz tüntetés a tanárokért

közélet

Október 14-ére sztrájkot hirdet a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ). A PSZ közleményben kérte az oktatás valamennyi dolgozóját, hogy amennyiben tehetik, csatlakozzanak a sztrájkhoz.

„Ahhoz, hogy ez jogszerű lehessen, október 7-én, pénteken 16 óráig be kell jelenteni a sztrájkot az intézményvezetőknek”

– teszi hozzá a PSZ. A szervezet közleményében azt is írja, hogy a tagjai részt fognak venni egy másik tüntetésen is, a diákok október 23-ára hirdetett szolidaritási tüntetésén.

„A szakszervezet mindent elkövet, hogy a kormány vegye figyelembe: már a társadalom sem hagyja, hogy a diákok jövőjét feláldozza a kormány”

– zárták a közleményben soraikat. Az október 23-i „Szolidaritási tüntetés a tanárainkért” elnevezésű eseményt az ADOM Diákmozgalom szervezi, a helyszín a Széchenyi tér, az időpont pedig délután 4 óra. Az esemény úgy fogalmaz:

„A magyar oktatási rendszer sose cipelt ennyi súlyt egyszerre a nyakában: alulfizetett tanárok tanítanak elavult tananyagot, kimerült és traumatizált diákoknak, rosszul szigetelt épületekben, 14-16 fokos hőérzetben. Az elmúlt években számtalan csoportnak hagyta az érdekeit figyelmen kívül a kormány.”

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük