Trippon Norbert: Új kutyafuttató a Görgey útnál, kutyasétáltatás-mentes “piknik park” a Semsey Parkban

állat közösség önkormányzat

Évek óta fennálló konfliktusos helyzet, hogy a Semsey Parkban, a futókör melletti zöldterületet egyszerre használják a kutyások illetve a kisgyermekes családok és a futók. Erről beszélgettünk tegnap este helybéli lakosokkal, felelős gazdikkal, Czigler László alpolgármesterrel, Péter Pál Szécsi önkormányzati képviselővel, illetve @Pataki Gáborral, az Újpesti Állatvédelmi Járőrszolgálatvezetőjével. Úgy néz ki, lesz win-win megoldás! – írja Facebook oldalán Trippon Norbert.

Új, nagy kutyafuttatót alakítunk ki a Görgey úti szabad kutyafuttató területén, amit kerítéssel határolunk körbe, 3 zsilipes kapuval. Továbbá padok, kutyaürüléktartók és napelemes térlámpák is lesznek majd a futtatóban. Hivatalosan is Piknik Park lesz a futókör közepén és mellette lévő zöld terület, kutyát sétáltatni ott nem lehet majd a jövőben. Tiszta füvön lehet majd piknikezni, a gyermekeknek játszani. A kutyatartók kérésére pedig földcserét csinálunk a Brutus kutyafuttatón. – írja az alpolgármester.

Az új, nagy kutyafuttató várhatóan október közepéig megvalósul. Remélem, hogy ezzel a megoldással, mind a kutyatartók, mind pedig a környéken élő családosok és futók is elégedettek lesznek. Érdemes volt közösen időt szánnunk a beszélgetésre. Legutóbb hasonló beszélgetéseket követően fejlesztettük a Megyeri úton a Betyár, az Izzó lakótelepnél az Ebkavalkád, a Szent László téren pedig a Teknős kutyafuttatót is. Hiába, mi újpestiek ilyenek vagyunk: beszélgetünk egymással. S milyen jól tesszük! – zárja sorait Trippon.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük