Orbán Viktor: Több katonára van szükség, az ország védelmére kell készülni

közélet

Kihelyezett frakcióülést tartott Balatonalmádiban a Fidesz-KDNP. A Magyar Nemzet értesülései szerint a kormányfő ezen arról beszélt, az orosz-ukrán háború elhúzódására számít. 

Először tartott az áprilisi, újabb kétharmados Fidesz-KDNP győzelmet hozó választás után kihelyezett frakcióülést a pártszövetség. Ezen, a kormánypárti Magyar Nemzet értesülései szerint Orbán Viktor az orosz-ukrán háborúról is beszélt. A portál úgy tudja, a miniszterelnök arról beszélt a kormánypárti politikusoknak, hogy elhúzódó háborúra számít és minden eddiginél fontosabb kérdéssé vált a nemzeti szuverenitás védelme. Hozzátette: több katonára van szükség és az ország védelmére kell készülniük.

A gazdasági helyzetről szólva elmondta, hogy a választások előtt azt hitték, tervezhetően alakulnak a gazdasági körülmények, azonban a brüsszeli gazdasági szankciók miatt a földgáz ára a többszörösére nőtt. Arról nem beszélt a kormányfő a kormánypárti lap szerint, hogy a szankciókat Magyarország is elfogadta.

Orbán Viktor szerint, ha megszüntetnék a szankciókat, az árak rögtön a felére esnének és az infláció is csökkenne, és a szankciók nélkül Európa újra erőre kapna. A miniszterelnök nem tért ki rá a Magyar Nemzet beszámolója alapján, de a szankciók nélkül Oroszország is erőre kapna, így tovább tudná fokozni a független Ukrajna ellen indított háborúját, amiben civilek ezreit, köztük gyerekeket mészárolták már le az orosz csapatok.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük