Trippon Norbert: Rendkívüli újpesti intézményvezetői értekezletet hívok össze energia-ügyben

önkormányzat

Tegnap kollégáimmal, az Újpesti Vagyonkezelő Zrt. és a Gazdasági Intézmény vezetőivel folytattunk egyeztetést arról, hogy milyen pénzügyi helyzetet jelentenek városunk és intézményeink számára a megugró energiaárak. Mai tudásunk szerint csak ebben az esztendőben a tavalyihoz képest cca. 400 millió forinttal lesz több az energiaköltségünk (villany, gáz, távhő). Mai tudásunk szerint. Mert hát, energia-ügyben manapság már nehéz biztosat mondani. – írja Facebook oldalán Trippon Norbert.

Egy korábbi, nagy közbeszerzés folytán biztosítjuk jelenleg az intézményeink és cégeink zömének az energiaellátását, mely alapján a korábbi árakhoz képest lényeges drágulással nézünk szembe, még akkor is, ha ezek az árak a mai piaci árak alatt vannak. – fogalmaz az alpolgármester.

Az idén egy újabb közbeszerzésben vesz részt az önkormányzat azon 28 intézménnyel (egyes bölcsődék és óvodák, egyéb intézmények), melyek korábban az egyetemes szolgáltatás keretében kapták az energiát. Ez a beszerzés novemberben zárulhat majd le. – derül ki a bejegyzésből.

Közben nőttek rendszerhasználati díjak, illetve a távhő költsége is duplájára emelkedett, márpedig intézményeink közel felét távhővel fűtjük. És ez még csak 2022. szeptember. Hogy mi vár ránk rezsi-ügyben az utolsó negyedévben és 2023-ban? Jóslásokba sem lehet bocsátkozni. Ez most a helyzet. – írja Trippon.

Egy szó, mint száz. Az intézményeinket (pl. Polgármesteri Hivatal, önkormányzati cégek, SZTK, Újpesti Kulturális Központ és telephelyei, UP rendezvényközpont, a Piac, a Szociális Intézmény, óvodáink, bölcsődéink, stb.) fűteni és világítani kell úgy, hogy közben a színvonalas feladatellátás, a megfelelő munkavégzés feltételei, valamint elsősorban gyermekeink és az általunk ellátottak elvárható komfortja biztosítva legyen. Ezért nagyon fontos az , hogy intézményvezetőinkkel rendkívüli értekezlet keretében átgondoljuk a helyzetet, melynek eredményéről hamarosan természetesen és haladéktalanul tájékoztatást nyújtunk. – zárja sorait az alpolgármester.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük