Kígyóhoz riasztották az állatvédőket Újpesten, nem kígyó volt…

állat

Veszélyes csúszómászónak nézett szivacs miatt riasztották az állatvédőket Újpesten.

Riadt hangon tárcsázta az Újpesti Állat-és Természetvédelmi Őrszolgálatot egy asszony, aki elárulta: egy elszabadult kígyó tartja rettegésben. Elmondása szerint az állat az erkélyén állt lesben, és nagyon fél a vadtól. Az állatvédők ezért extrém gyorsasággal a helyszínre rongyoltak, ahol a riadt és egyre zaklatottabb asszony már a folyosón várta őket, ugyanis ide menekült a kiskutyájával. Az állatvédők azonban hiába keresték a veszélyes állatot, sehol nem találták, így megkérték a nőt, hogy akár ha csak messziről is, de mutasson rá az őt terrorizáló hüllőre. 

Mikor ezt megtette, nem tudni, hogy ki lepődött meg jobban: az asszony vagy az állatvédők, az ugyanis nyomokban sem tartalmazott kígyót, a veszélyes hüllő ugyanis valójában egy ártalmatlan szivacs volt:

A szivacs darabot vélte kígyónak és a hiányzó darabokra pedig azt hitte, hogy a szeme. Ez a szivacs az erkély előtetőjének az alátámasztására szolgál – írták az állatvédők Facebookon. Miután kiderült, hogy a szivacs kevés eséllyel lendül támadásba, mindenki megnyugodott:

Riadalom letudva, „veszély” elhárult, mérges szivacsot eltávolítottuk – nyugtattak meg mindenkit. 

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük