Joe Biden aláírta az USA történetének eddigi legnagyobb klímavédelmi törvénycsomagját

Külföld

Joe Biden elnök kedden aláírta az Egyesült Államok történetének legnagyobb klímacsomagjának tartott 430 milliárd dolláros törvényjavaslatot, amely többek között az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentését irányozza elő – írja a Reuters.

A jogszabálycsomagot a szenátusban csak Kamala Harris alelnök döntő szavazatával tudták elfogadni, mert addig 50-50 szavazat volt az állás a törvénytervezet mellett és ellen.„Biden elnök és a kongresszusi demokraták közös erőfeszítésének köszönhetően történelmi teljesítmény értek el a jogszabállyal, ami kizárja a különérdekek érvényesítését, támogatja az amerikai családokat, és alulról építkezve növeli a gazdaságot”

– írta közleményében a Fehér Ház.

„Ebben a történelmi pillanatban a demokraták az amerikai nép oldalára álltak. Minden egyes republikánus pedig a Kongresszusban a törvényjavaslat ellen szavazott” – fogalmazott a javaslatcsomag elfogadása után Joe Biden.

A klímavédelmi beruházások közt szerepel a többi között elektromos autók vásárlásakor és energiahatékonysági lakásfelújításkor igénybe vehető hitel lehetősége, a zöld gazdaság szélesítése, valamint egy 4 milliárd dolláros aszály alap, amely az egyre gyakoribb szárazságok hatásaink kezelésére áll majd rendelkezésre.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük