Rezsicsökkentés: sok embert érintő lehetőség jár le hétfőn

közösség

Augusztusban életbe léptek az új rezsiárak, de a mérőórák bediktálására még van pár órájuk a felhasználóknak, figyelmeztet a mfor.hu.

A hónap elején az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. bejelentette, hogy augusztus 15-ig, vagyis ma éjfélig meghosszabbítja a mérőóraállás-bediktálási lehetőséget. Ez azért fontos, mert a kormány energia-veszélyhelyzetet hirdetett, változik a rezsicsökkentés: csak az átlagfogyasztás mértékéig marad a rezsicsökkentett ár.

A kormány által meghatározott átlagos havi fogyasztás villamos energiában 2523 kilowattóra/év, ami 210 kilowattóra havonta. Földgázban pedig 1729 köbméter/év, tehát 144 köbméter havonta. Aki ezeket túllépi, mostantól kénytelen lesz piaci árat fizetni.

A bejelentést online itt vagy telefonos ügyfélszolgálaton keresztül mindenki megteheti, ez utóbbi a határidő miatt problémás lehet a mfor.hu cikke szerint. A korábban az E.On körzetének számító területeken szöveges üzenetben is lehet diktálni, de a legegyszerűbbnek az tűnik, ha leülünk a gép elé, vagy megnyitjuk a szolgáltató telefonos alkalmazását.

Az MVM korábban azt közölte, hogy amennyiben az ügyfél úgy dönt, hogy augusztus 15-ig nem küldi el az aktuális mérőóraállását, nem érheti hátrány. A piaci elemzők azt mondják, hogy akinek átalányfizetési megállapodása van, mindenképpen tegye meg a mérőóra bediktálását. A Portfolio számításai szerint ha a július végi óraállást nem adja meg a fogyasztó, és a szolgáltató becslés alapján számol, előállhat olyan eset, amikor a becslés miatt tíz- vagy akár százezreket is elbukhatunk.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük