Halott emberek ajánlásaival csalt egy jelölt a választásokon

közélet

A Választási Iroda feljelentése után a budapesti rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy nőt, aki a 2022-es országgyűlési választáson hamisított ajánlásokkal érte el, hogy bekerüljön a képviselőjelölti nyilvántartásba. – írja az Index.

A gyanú szerint a 2022-es országgyűlési választáson részt vevő egyik párt jelöltjének ajánlóívein 12 olyan személy aláírása is szerepelt, akik az ajánlásgyűjtés idején már nem éltek. – részletezi a portál.

Emellett a nyomozók 28 olyan emberrel is beszéltek, akiknek szintén úgy szereplelt az aláírása a gyűjtőíveken, hogy saját elmondásuk szerint ők nem adtak ajánlást az adott jelöltnek.

Az ajánlások alapján a választási bizottság nyilvántartásba vette a jelöltet, mentelmi joga azonban megszűnt, amikor a választáson nem szerzett mandátumot, jelölőpártja nem jutott be a parlamentbe, teszi hozzá a rendőrség közleménye.

A fővárosi nyomozók 2022. augusztus 9-én házkutatást tartottak a 49 éves M. Anita lakásán, majd a nőt a választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. – derül ki a cikkből.

A szabadlábon védekező gyanúsított elismerte, hogy az ajánlások túlnyomó többségét ő gyűjtötte, azt viszont tagadta, hogy aláírásokat hamisított volna.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük