Látás- és mozgássérült embereket fosztott ki egy többszörösen visszaeső férfi

rendőrség

A Kecskeméti Járási Ügyészség többrendbeli kifosztás és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy többszörös visszaeső férfival szemben, aki látás- vagy mozgássérült emberek korlátozott védekezési lehetőségét kihasználva, a nyílt utcán vette el tőlük pénztárcájukat, illetve egy esetben egy idős asszony nyakláncát tépte ki a nyakából és szaladt el a helyszínről. – írja a 24.hu.

A vádirat szerint a kecskeméti férfi – az ügy vádlottja – röviddel azután, hogy korábbi fegyházbüntetéséből szabadult, idén február 3-án koradélután egy látássérült férfinak felajánlotta, hogy átkíséri a gyalogátkelőhelyen. Kis idő múlva egy közeli utcában megszólította, majd közölte vele, hogy a közeli élelmiszerüzletben hagyott pénztárcáját visszahozta és nyissa ki a táskáját, hogy beletegye. – részletezi a portál.

A sértett ellenőrizte a táskát és abban a pénztárca meg volt, ám a vádlott kihasználva áldozata korlátozott védekezési lehetőségét, kihúzta a táska zipzárját és kivette belőle a pénztárcát, melyben bankkártya és igazolványok voltak.

Nem sokkal ezután a vádlott a nyílt utcán odament egy mozgáskorlátozott emberhez és elvette a kezében tartott pénzét. Egy másik alkalommal beszédbe elegyedett egy mozgássérült járművel közlekedő férfival és egy váratlan pillanatban kikapta kezéből a pénztárcáját, benne 100 ezer forinttal. Végül amiatt is felelnie kell a vádlottnak, mert egy idős asszony aranyláncát hátulról megrántotta, amely így elszakadt, majd a nyaklánccal együtt elmenekült a helyszínről.

Az ügyészség a többszörös visszaeső férfit többrendbeli kifosztás bűntettével, valamint okirattal és készpénzhelyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétségével vádolja, ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy feltételes kedvezménnyel nem szabadulhat. A letartóztatásban lévő férfi ügyében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni. – olvasható a cikkben.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.