A Fidesz-frakció nem lesz ott a rendkívüli parlamenti ülésen

politika

Nem vesznek részt a Fidesz-frakció képviselői az ellenzék által kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülésen – közölte az atv.hu kérdésére a Kocsis Máté vezette képviselőcsoport sajtóosztálya. Így viszont nem lesz határozatképes a tanácskozás.

Hétfőn közösen állt ki a Kossuth téren az áprilisi parlamenti választáson összefogásban indult és vereséget szenvedett DK, Momentum, MSZP, LMP, Jobbik és a Párbeszéd, és bejelentették: augusztus 8-ra rendkívüli parlamenti ülést kezdeményeznek a képviselők egyötödének az aláírásával.

Április 3-a óta ez volt az első közös ellenzéki hatpárti akció.

A rendkívüli ülésre benyújtott határozati javaslataikban indítványozzák a nagy politikai vihart és utcai tüntetéseket kiváltó kata-törvény eltörlését a szeptemberi hatálybalépés előtt (Momentum), “a magyar családokat ellehetetlenítő rezsiemelés” megszüntetését (DK), a súlyos élelmiszerválság leküzdését ( Párbeszéd ), “fenntartható rezsicsökkentést”, a lakóépületek hőszigetelését megoldó országos programot, a Kádár-kockák korszerűsítését (MSZP), egységesen 5000 forintos “klímabérlet” (LMP), valamint 0 kulcsos áfát élelmiszereknél és gyermekneveléshez szükséges termékeknél (Jobbik ).

A Fidesz részéről hétfőn minderre azzal reagáltak:  „Gyurcsány megmondta, hogy újra készülődik, vissza akar térni a hatalomba és ehhez most ismét össze is terelte az összes kis tagozatát, akik szolgaian azt csinálják, amit Gyurcsány Ferenc mond nekik, és neki készítik elő a terepet.” „Európa a háború és a brüsszeli szankció következményeit szenvedi”, de „a magyar családokat Európában egyedülálló intézkedések védik az árak, az energiaárak drasztikus emelkedésétől” – tudatták hétfőn.

Ma az atv.hu kérdésére a Fidesz parlamenti frakciójának a sajtóosztálya közölte: nem vesznek részt képviselőik a rendkívüli parlamenti ülésen.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük