Visszatérhetnek az állami iskolákba a nyugdíjas tanárok

oktatás

Az új kormányhatározat szerint a nyugdíjas óvónők és tanárok a következő tanévben visszamehetnek dolgozni úgy, hogy közben a nyugdíjukat is folyósítják számukra.

Egy újabb kormányrendelet szerint ősztől a kormány engedélye nélkül foglalkoztathatóak a nyugdíjasok a közszférában. – írja a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet. 

Ám a veszélyhelyzethez nem kapcsolódóan született egy olyan kormányhatározat is, mely szerint a kormány véleményének kikérése nélkül foglalkoztathatók szeptember 1-től egy évig a szociális, gyermekvédelmi vagy gyermekjóléti szolgáltatónál, intézményben, hálózatnál, valamint köznevelési vagy szakképző intézményben azok, akik betöltötték az öregségi nyugdíjkorhatárt, és rendelkeznek a teljes nyugdíjhoz szükséges szolgálati idővel.

Ez lehetővé teszi, hogy valaki úgy létesítsen ismét közalkalmazotti jogviszonyt, hogy közben már öregségi nyugdíjra is jogosult és utóbbit is változatlanul folyósítsák neki – írja a 24.hu.

ENNEK ÉRTELMÉBEN A NYUGDÍJAS ÓVÓNŐK ÉS TANÁROK A KÖVETKEZŐ TANÉVBEN VISSZAMEHETNEK KORÁBBI (VAGY MÁS) INTÉZMÉNYEIKBE DOLGOZNI ÚGY, HOGY KÖZBEN A NYUGDÍJUKAT IS FOLYÓSÍTJÁK SZÁMUKRA.

Erre idáig csak egyházi és magániskoláknak volt lehetősége külön kormányengedély nélkül.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük