Bármikor elrendelhetnek online oktatást a következő tanévben

oktatás

Bármikor elrendelhetnek online oktatást a következő tanévben, amennyiben „elháríthatatlan ok miatt az iskola működtetése nem lehetséges” – írja az Index. 

Ilyen esetben az iskola igazgatójának jelzése alapján a köznevelésért felelős miniszter az érintett iskolában, évfolyamon vagy osztályban határozott időre tantermen kívüli, digitális munkarendet rendelhet el – olvasható a tanévkezdésről szóló rendeletben, amely a Magyar Közlönyben jelent meg pénteken késő este.

Elháríthatatlan ok lehet akár a koronavírus felerősödése, akár energiaellátási probléma. A Belügyminisztérium pár napja azt kérte az iskoláktól, hogy mérjék fel, át tudnak-e állni a gázról a fatüzelésre, kályhák beszerzésével. A levél tanúsága szerint tehát nem elképzelhetetlen, hogy nem tudják majd fenntartani az intézmények energiaellátásának zökkenőmentes biztosítását.

Szintén problémát okozhat a pedagógushiány. Egyelőre ugyan van elég pedagógus az iskolákban ahhoz, hogy megkezdődjön a tanév, de könnyen előfordulhat, hogy a pedagógussztrájk tovább folytatódik a szeptemberben kezdődő tanévben is. 

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük