Az MKB Bank megszerezte a Sberbank hitellel rendelkező ügyfeleit

gazdaság

A Sberbank Magyarország Zrt. mintegy 330 milliárd forint kitettségű hitelportfóliójának átruházása 2022. augusztus 1-jén az MKB Bank Nyrt. részére sikeresen megtörtént. A tranzakciónak köszönhetően mintegy 35 ezer lakossági és körülbelül 3 ezer vállalati ügyféllel bővül a bank ügyfélköre. – írja az Index.

Az MKB Bank Nyrt. 2022 májusában megnyerte a pályázatot, melyet a Pénzügyi Stabilitási és Nonprofit Kft. a végelszámolás alatt álló Sberbank Magyarország Zrt. hitelállományának átvételére írt ki. A hitelállomány átruházására 2022. augusztus 1-jén sikeresen sor került.

Jelentős pillanat a Sberbank hitelállományának átvétele mind az ügyfelek, mind az MKB Bank életében. A mostani lépéssel több tízezer ügyfél számára lezárul egy hosszú, bizonytalan időszak, és immár egy erős, stabil, magyar tulajdonú pénzintézet partnerei lesznek, ahol kiváló banki infrastruktúrával és szolgáltatásokkal várjuk őket. Az MKB Bank számára jó lehetőség ez arra, hogy tovább növekedjen és megmutassa integrációs erejét

– mondta dr. Barna Zsolt, az MKB Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

A Sberbank korábbi magyarországi ügyfeleinek egyelőre nincs az ügyintézéssel kapcsolatos teendőjük, az MKB Bank keresni fogja őket. A meglévő hitelükkel kapcsolatos kérdéseikkel továbbra is a Sberbank ügyfélszolgálatához fordulhatnak az érintett ügyfelek.

Az MKB Bank Nyrt. a kapcsolódó pénzügyi hatásvizsgálatokat követően nyújtott be májusban kötelező érvényű ajánlatot a Sberbank Magyarország Zrt. „v.a.” hitelportfóliójának átvételére, amely

MINTEGY 35 000 LAKOSSÁGI, VALAMINT 3000 KIS-, KÖZÉP- ÉS NAGYVÁLLALATI ÜGYFELET ÉRINTETT.

A megállapodást a mintegy 330 milliárd forint kitettségű állomány megvásárlásáról az MKB Bank és a Sberbank Magyarország Zrt. „v. a.”, a Sberbank Europe AG végelszámolás alá került leányvállalatának végelszámolója írták alá.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.