24.hu: Több százan komposztálnak és gyűjtik az esővizet Újpesten

önkormányzat

Zöld, élhető világot építenek Budapest IV. kerületében, hol egykoron a gyáripar világa volt. Dr. Trippon Norbert alpolgármester javaslata alapján idén hirdette meg tömeges esővízgyűjtési és komposztálási programját Újpest Önkormányzata az Újpesti Városgondnoksággal közösen együttműködve, melynek szakmai oktatásain eddig közel hatszázan vettek részt. – írja a 24.hu.

Több mint 2200 elültetett fa, városszerte vadvirágos ágyások létesítése, közösségi kertek építése, napelemes térlámpák telepítése, sütőolaj begyűjtése és LED világítás bevezetése számos közintézményben. A teljesség igénye nélkül ezeket valósították meg eddig a 2019 őszén indult Zöld Újpest program keretén belül, amely most új állomásához érkezett. – ismerteti a portál.

Újpest Önkormányzata tavasszal fogadta el a lakossági komposztálók valamint esővízgyűjtő edények ingyenes juttatásáról szóló javaslatát. Már az igényfelmérés során kiderült, hogy a környezettudatos szemléletre, a zöld gondolkodásra mennyien nyitottak a helyi lakosok körében.

A programhoz kapcsolódó képzésekre összesen 614 újpesti jelentkezett, a szakmai előadásokon való részvétel ugyanis feltétele a 900 literes kerti, a mini konyhai komposztálók és a 300 literes esővízgyűjtők átvételének. A jelentkezőknek emellett vállalniuk kellett továbbá az eszközök három éves fenntartását is. részletezi a 24.hu sokszínű vidék című rovatja.

Mindenki, aki most esővízgyűjtőt és komposztálót használ, nemcsak saját magának tesz jót, hanem városunknak is. Az én családom is belevág mindkettőbe, ki nem maradnánk belőle

– mondta el Dr. Trippon Norbert alpolgármester, a program ötletgazdája.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.