Trippon Norbert: Megkezdődött az Újpesti Víztorony szomszédságában a 300 literes esővízgyűjtők kiosztása, és jönnek a komposztálók is!

környezet

Az elkövetkezendő hetekben összesen több, mint 600 darab 300 literes esővízgyűjtő edényt, 900 literes komposztáló ládát, és konyhában illetve balkonon használható komposztálót vehetnek át a programhoz csatlakozó újpestiek. Így az esővízgyűjtési és komposztálási programunk tömegessé tétele jó úton halad, azaz – túlzás nélkül állíthatjuk – zöld mozgalom született városunkban, Újpesten. – írja Facebook oldalán Trippon Norbert.

Ráadásul az igénylők olyan elkötelezettek, hogy az Újpesti Városgondnokság által szervezett szakmai képzéseken is részt vettek. (Aki lemaradt, ne aggódjon, hiszen lesz még egy pótképzés augusztusban!) – olvasható a bejegyzésben.

Az esővízgyűjtők helyes használatával gazdálkodunk az esővízzel és csökkentjük a csapvíz felhasználását. A komposztálókkal csökkentjük a kommunális hulladék mennyiségét, ha például a krumpli vagy a hagymahéjat komposztáljuk, és nem a kukába dobjuk. Ami pedig az esővízgyűjtőket illeti: már nagyon várjuk az esőt! – zárja sorait Trippon.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.