Déri Tibor: A főváros legkorszerűbb kamerarendszere Újpesten van!

rendőrség

Amikor átvettük a városvezetést, meglehetősen gyenge volt a közterületi kamerarendszer. Összesen 61 kamera volt, de idővel ennek sem működött a negyede. De megújult az eszközpark, nagyot léptünk előre! – jelentette be Facebook oldalán Déri Tibor.

Czigler László közbiztonsági és rendészeti alpolgármesterrel tegnap megnéztem, mit tud az új rendszer. Elállt a lélegzetünk.

– Több száz méterről, sőt, még éjszaka is tűéles a kép, ez elől tényleg nem lehet elbújni.

– A korábbi 61 helyett 78 kamera van.

– Teljesen új az informatikai háttér is, ami a későbbi fejlesztésekhez is hozzáigazítható. (A korábbi nem ilyen volt. Megvoltak a szoftveres és hardveres korlátok, és nem is lehetett kiküszöbölni őket.)

– Nem vezetéken, hanem mikrohullámon kommunikál a rendszer, nem kellett drótozni, ami hatékonyabbá és egyszerűbbé tette és fogja tenni a további telepítést.

– A megfigyelt objektumokat a kamerák képesek egymásnak átadni, követni, azonosítani.

Ez tényleg 21. századi technológia, ami által Újpest továbbra is őrizheti helyét Budapest legbiztonságosabb kerületei között. – részletezi a polgármester.

Nagy köszönet a 4.Ker Rendőrkapitányság munkatársainak! Az operátor központban az állomány tagjai dolgoznak, akik a nap 24 órájában figyelemmel kísérik az eseményeket.

A hálózatot a továbbiakban és bővíteni szeretnénk, mert ez az itt élők érdeke!

A közterületi biztonság, a törvénytelenségek megelőzése, illetve az elkövetők megtalálása elsőrendű szempont! – zárja sorait Déri.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük