Donáth Anna: Az EU ne dőljön be a magyar kormány benzinár trükkjének!

ellenzék Európai Unió gazdaság

Donáth Anna az Európai Parlamentben arra kérte az Európai Bizottságot, hogy ne dőljön be a magyar kormány benzinár trükkjének. Az EP-képviselő szerint ez most a magyar társadalom szociális és az Európai Unió politikai érdeke.

A Momentum politikusa az EP-ben elmondott beszédében kiemelte: Európa-szerte elképesztően emelkednek a megélhetési költségek. Ezért szerinte ilyen rendkívüli időkben van létjogosultsága annak, hogy egy tagállam hatósági árral szabályozza például a benzin árát.

Magyarországon még a választási kampány részeként vezették be a hatósági árat. Ugyanakkor a választások elmúlásával a kormány az ellátásbiztonság veszélyeztetése miatt már szabadulna a hatósági ártól –  emlékeztette az EP képviselőket és a Bizottság képviselőjét Donáth Anna.

Azonban a politikus szerint ezt a kormány nem meri meglépni, mert attól tart a kabinet, hogy a magas benzinárak miatti elégedetlenség rajta csattan, így trükkhöz folyamodik: megtiltja a nem magyar állampolgároknak, hogy hatósági áron tankoljanak a magyar benzinkutakon.

Donáth Anna beszédében állítja, mindezt úgy teszi, hogy pontosan tudja: a lépése uniós jogba ütközik. Hiszen nem tehet különbséget EU-s állampolgárok között. De a politikus szerint a kormány alig várja, hogy az Európai Bizottság fellépjen a hatósági árral szemben, hiszen így mutogathat majd Brüsszelre, minden rossz okozójára, amikor ki kell vezetnie azt.

Ezért a Momentum EP képviselője arra kéri a bizottságot, Bizottságot, hogy ne dőljön be a magyar kormány benzinár trükkjének, ez most a magyar társadalom szociális és az Európai Unió politikai érdeke.

Donáth Anna felszólalása az Európai Parlament plenáris ülésén:
https://www.youtube.com/watch?v=017NL8BWF20

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük