Donáth Anna pert nyert a TV2, az Origo és a Ripost ellen

bíróság ellenzék politika

Tegnap a bíróság első fokon igazat adott Donáth Annának abban a perben, amit a momentumos képviselő a propaganda ellen indított. Donáth Annáról 2019 augusztusában kezdtek el megjelenni olyan cikkek a propagandában amik szerint az édesapja munkahelyén egy lányt zaklathatott.

A Momentum EP-képviselője tagadta a vádakat és pert indított a propagandatermékek ellen. 2020-ban az összes általa indított sajtó-helyreigazítási pert megnyerte, most két évvel később a személyiségi jogi perben is neki ítélt a bíróság. 

Az elsőfokú ítélet szerint a fideszes propagandának el kell távolítania az összes olyan cikket, amiben valótlanul állították, hogy Donáth Anna egy lányt zaklatott. Emellett bocsánatkérő közleményt is közzé kell tenniük, a TV2 Tények műsorában pedig be is kell olvasniuk, hogy valótlanságot állítottak. 

Donáth Anna az ítélet kapcsán elmondta: már a bíróság szerint is egyértelmű, hogy a  TV2, az Origo és a Ripost a hatalom politikai fegyvere. A momentumos EP-képviselő szerint ebből is látszik, hogy a hazugság, a hazug lejáratás vált a rendszer egyik legfontosabb elemévé.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük