Trippon Norbert: Komposztáló, esővízgyűjtő, zöld mozgalom születik Újpesten!

környezet

Komposztáló, esővízgyűjtő, zöld mozgalom születik Újpesten: 614 újpesti jelentkezett a szakmai oktatásra, és hamarosan érkeznek az eszközök is. – kezdi Facebook bejegyzését Trippon Norbert.

A képviselőtestület javaslatomra az idén indította el tömeges esővízgyűjtési és komposztálási programunkat. Meg is kezdődtek a képzések az önkormányzat által ingyenesen biztosított eszközök használatára az UP Újpesti Rendezvénytéren, első körben sok száz újpesti részvételével. A szakmai előadáson való részvétel ugyanis feltétele a 900 literes kerti, a mini konyhai komposztálók és a 300 literes esővízgyűjtők átvételének. A Újpesti Városgondnokság által szervezett színvonalas előadásokon én magam is bőszen tanultam, és jegyzeteltem. – írja az alpolgármester.

Újpesten, hol egykoron a gyáripar világa volt, most egy zöld, élhető világot építünk a lakossággal közösen. Hiszen több, mint 2200 fát ültettünk 2019 ősze óta, vadvirágos ágyásokat létesítettünk, újabb közösségi kert épül (már a második), napelemes térlámpákat telepítünk városszerte, intézményeinkben használt sütőolajat gyűjtünk, LED világítást vezetünk be számos közintézményben, és sorolhatnám. – olvasható a bejegyzésben.

Mindenki, aki esővízgyűjtőt és komposztálót használ, nemcsak saját magának tesz jót, hanem városunknak is. A mi családunk is belevág mindkettőbe, ki nem maradnék belőle! – zárja sorait Trippon.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük