Brutális szigor jön a benzinkutakon

gazdaság

Péntektől korlátozzák a hatósági áron vásárolható benzin mennyiségét.

Az ugytudjuk.hu arról értesült, hogy június 24-től, péntektől már csak 50 litert tankolni a magyar forgalmi rendszámú gépjárművekbe 480 forintos hatósági áron a Mol-kutakon, tehát az egy hónapja bevezetett 100 literes korlát a felére eshet – számol be a Portfolio. 

A lap azt az információt is kapta, hogy ha valaki az autóba és kannába is tankol, akkor mindkét tankolás már a piaci áron kerül kiszámlázásra, ami benzin esetében 779 forint, gázolaj esetében pedig 833 forint.

A Portfolio szerint egy üzemanyagpiaci szakértő is arra figyelmeztetett ma, hogy a következő hetekben ellátási problémák lehetnek Magyarországon, tehát nem mindig lehet majd mindenféle üzemanyagot kapni a felpörgő nyári üzemanyag-fogyasztás miatt.

Mire lehet számítani?

Az árstopokat a múlt héten hosszabbította meg a kormány, amely a portál elemzése szerint erősebb torzítást hozhat magával hosszútávon, például gazdasági szereplők veszteségét. Korábban Hernádi Zsolt, a Mol elnöke is figyelmeztetett, hogy a nyomott árnak kiszorító hatása van, ami miatt előbb vagy utóbb kialakul a hiány.

„Az olajtársaság mostani lépése arra utal, hogy a nyári nagyobb forgalom miatti magasabb üzemanyag-kereslet okozta egyre nehezebb helyzetet igyekszik kezelni” – véli a lap, amely azt sem tartja kizártnak, hogy további lépések jönnek a helyzet súlyosbodásával. 

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.