Trippon Norbert: A Homoktövis Bölcsődében néhány hónapon belül világszínvonalú konyhában készül az étel a gyermekeknek

önkormányzat

A bölcsődéinkben az ételt helyben főzik, mégpedig nagyon jó minőségben. A Homoktövis Bölcsődébe 145-en járnak, és közel 50-en dolgoznak itt. – kezdi Facebook bejegyzését Trippon Norbert.

Az új projektünk keretében vadonatúj konyhát alakítunk ki, ahol – többek között – külön helyiségekben lesz a hús- és zöldség előkészítés is. A régi konyhai berendezéseket lecseréljük modern, hatékony és nagy kapacitású berendezésekre, így a tűzhelyeket, főzőüstöket, párolókat stb. A frisslevegő pótlásához légtechnikai berendezést telepítünk a padlástérbe, illetve klímaberendezést helyezünk el a konyhai helyiségekben. Ráadásul zsírleválasztó műtárgyat is kiépítünk, hogy a zsíros szennyeződés ne kerüljön a csatornába. Bár külső szemmel a konyha nincs szem előtt egy intézményben, az azonban nagyon nem mindegy, hogy gyermekeinknek hol készítik el az ételeit. Ezért is gondoltam, hogy bemutatok egy ilyen fejlesztést is. – írja az alpolgármester.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.