Elképesztő fordulat Újpesten: megindult a végrehajtás a futballcsapat ellen

Újpest

Újabb szintet lépett a harc az Újpesti Torna Egylet (UTE) és az Újpest FC között kirobbant címervitában: végrehajtó próbál érvényt szerezni a bírósági döntésnek a hosszú ideje tartó kínos történetben. – írja a Blikk.hu.

Roderick Duchatelet, az Újpest FC belga tulajdonosa még 2017-ben változtatta meg a labdarúgócsapat logóját, ami óriási felháborodást keltett a szurkolók körében, és az anyagegyesület bírósághoz fordult emiatt. A sokéves pereskedés végére a Kúria tett pontot januárban, s úgy döntött, az Újpest FC-nek vissza kell állítania régi címerét . Duchatelet ezt azóta sem tette meg. – írja a portál.

Viszont a Kúria csütörtökön átadta a végrehajtónak az ügyet, akinek feladata a jogerős ítélet gyakorlati végrehajtása. No, de mit is jelent ez? Dr. Borbély Zoltán ügyvéd szerint a végrehajtónak sok eszköze lehet erre.

– Akár rendőrség által is kikényszerítheti a végrehajtást, de ilyesmit inkább gyermekelhelyezési pereknél szoktak alkalmazni – mondta Borbély. – Az ügymenet ilyenkor az, hogy a végrehajtó kimegy a céghez és megvizsgálja, hogy végrehajtották-e a bírósági ítéletet. Ha nem, akkor felszólítja, ez esetben az Újpest FC-t, hogy tegye meg, s közben pénzbírságot is kiszabhat, s ezt akár többször is megteheti. Igazából a magyar jogban példátlan eset az újpesti, ilyenre még nem volt precedens.

Az anyaegyesület közleményében jelezte, biztos abban, hogy a futballcsapat eladása után egy új tulajdonosi struktúra első intézkedései között szerepelni fog a tradicionális címer visszaállítása.

Az Újpest FC azt közölte a Blikkel, még semmilyen hivatalos papírt az ítéletről nem kapott, addig nem is lép, amíg ez meg nem történik.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük