8 órán át túszul ejtett a vonat több száz diákot

Közlekedés

Legalább 8 órát rostokolt egy vonaton 113 szegedi általános iskolás gyerek, akik osztálykiránduláson vettek részt Budapesten. Ha minden a tervek szerint alakult volna, két óra alatt hazaérnek, a normál menetidő szerint legalábbis 120 perc alatt el lehet jutni egyik városból a másikba. – írja az Index.hu.

Pontosan ugyanezen ment át egy kecskeméti osztály is, ők 7 órát ültek a vonaton, miután elindultak hazafelé a fővárosból. A gyerekeket kísérő egyik felnőtt azt mondta, még arra is oda kellett figyelni, hogy mindenkinek jusson víz a nagy hőségben. Néhány nyíregyházi iskolás szintén tudna mesélni arról, milyen érzés órákat tölteni egy vonaton. – áll a cikkben.

A MÁV az RTL Híradó kérdésére azt mondta, a nagy vihar több fát is a vágányokra és a felsővezetékekre döntött, a helyreállítás pedig órákig tartott. A vasúttársaság sajtósa hozzátette, a várakozó utasoknak osztottak ásványvizet, a késésekről pedig az online felületek mellett a vonatokon és a pályaudvarokon is tájékoztatták az utasokat.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.