Egészségügyi dolgozók

Negatív rekord: az egészségügyet és az oktatást hagyják ott a legtöbben

gazdaság

A következő negyedévben a magyarországi munkáltatók 30 százaléka jelezte, hogy a munkaerő-állományának növelésére törekszik, miközben csökkentést 17 százalékuk tervez. – írja az Index.hu.

A ManpowerGroup munkaerőpiaci előrejelzéséből kiderül, hogy a munkáltatók 30 százaléka növelné a munkaerejét, míg 17 százaléka inkább csökkentené azt.

Fehér Tamás, a munkaerő-közvetítő és -kölcsönző ManpowerGroup Magyarország ügyvezető igazgatója közölte, hogy optimizmusra ad okot a munkaerő-bővítési szándék megerősödése, azonban gondot okoz a képzettség hiánya.

Rendkívül nagy terhet ró a vállalatokra a megfelelő képzettséggel rendelkező munkavállalók hiánya. A tehetséghiány a cégek háromnegyedét érinti, ami rendkívül magas. – mondta az ügyvezető igazgató. 

Harmincszázalékos nettó foglalkoztatási mutatóval továbbra is az IT-, a technológiai, a távközlési, a kommunikációs és a médiaszektor a legversenyképesebb ágazat, ahol a cégek 42 százaléka tervez létszámbővítést. Az elmúlt három év legmagasabb nettó foglalkoztatási értékét regisztrálták a gyártásszektorban (21 százalék), 36 százalékuk prognosztizált bővülést a következő negyedévben.

A termelésszektor a tavalyi harmadik negyedév óta a legnagyobb, 23 százalékpontos növekedést mutatja. További növekedés várható a bank-, hitelintézet-, biztosítás- és ingatlanszektor területén (36 százalék), valamint az építőiparban (33 százalék).

Negatív rekordot is hozott azonban a kutatás. 2013 negyedik negyedéve óta mínusz 8-as mutatóval a legalacsonyabb értéket mértek az oktatás, az egészségügy, a szociális munka és a kormányzat területén – írja az MTI.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.