Zárolta a NAV az egyik legnagyobb hazai médiaügynökség számláit

gazdaság

A Media1információi szerint az Initiative médiaügynökség költségvetési csalásának gyanúja miatt indított ügy már pár éves, de még nem évült el. Mint írják, a vállalatnál és egyik megbízójánál, valamint egy médiaszolgáltatónál házkutatást is tartottak, adathordozókat és más bűnjeleket foglaltak le, illetve zárolták a cég számláit.

A NAV és a médiaügynökség is levélben tájékoztatta partnereit a történtekről, akik között a Carslberg, a Béres,  a LEGO, a Bunge (Cereol), a Tchibo, az Intercom, a Pápai Hús, a Porsche Hungária, Zwack és a Pápai Hús is szerepel – írja a Media1.

A számlák zárolása a lap információi szerint akár a munkavállalók fizetésénél is problémát okoznak, ám a cégcsoport anyavállalata leszögezte, hogy ők állnak helyt a kifizetésekért. Emellett viszont a vállalat partnereinek nyári reklámkampányai is veszélybe kerülhetnek – áll a cikkben.

A lap egy szakértő becslése alapján úgy tudja, a cég kintlévőségei a médiumok és a sales house partnereik felé elérhetik akár a fél milliárd forintot is.

Az Initiative az üggyel kapcsolatban az alábbi közleményt tette közzé:

„Az Initiative Media Kft. érintett egy, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által folytatott eljárásban. A nyomozó hatóság munkáját mindenben támogatjuk. Társaságunk transzparens és a jogszabályoknak mindenben megfelelő működését a nemzetközi hálózatunknak előírt rendszeres auditok mellett az elmúlt években több adóhatósági ellenőrzés is megerősítette. Bízunk benne, hogy a most folyó eljárás rövid időn belül megerősíti, hogy társaságunk az érintett ügyben is a jogi és szakmai elvárásokat maradéktalanul betartva járt el. Az adóhatóság eljárása alatt is támaszkodhatunk munkatársaink és anyacégünk által biztosított stabil és magas minőségű szakmai háttérre, így ügyfeleink minőségi kiszolgálásához a feltételek változatlanul rendelkezésre állnak.”

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük