Gyerekekből álló banda próbált kirabolni két idősebb kamaszt Újpesten

rendőrség

Náluk idősebb fiúkat próbált kirabolni egy 13, egy 12 és egy 11 éves gyerek Újpesten. A 12 és 13 éves fiú javítóintézetbe kerülhet, 11 éves társukkal szemben viszont fiatal kora miatt megszüntették az eljárást. – írja az Origo.

A 12 és 13 éves fiúk, illetve egy harmadik, az elkövetés idején 11 éves társuk 2018. november 6-án egy IV. kerületi társasháznál támadtak meg két 14 éves fiút.

A gyerekek odaléptek a társasház kapujában beszélgető fiúkhoz, majd megpróbálták megszerezni telefonjaikat. A fiatal támadók először megkérdezték tőlük, mennyi az idő majd kötekedni kezdtek velük. A fiúk megijedtek tőlük, ezért az egyikük a társasház kaputelefonjához lépett, hogy bemeneküljön a lépcsőházba. A 13 éves támadó ezt megakadályozta úgy, hogy a kezével letakarta a kaputelefont és közben közölte áldozatával, hogy nem mehet be a kapun. A fiú ekkor hátrálni kezdett, próbált kitérni támadója elől, aki azzal fenyegette, hogy megveri.

Eközben a két fiatalabb támadó másik 14 éves fiúval kötekedett. Ennek során a 12 éves ököllel az áldozat felé ütött, aki azonban kezével kivédte az ütést. A 12 éves támadó ekkor belerúgott bal térdhajlatába. A megtámadott fiú ekkor menekülni kezdett, támadói követték.

A másik 14 éves fiú látta ezt, és futni kezdett a barátja után. Támadóik továbbra is követték, és veréssel fenyegették őket. Később egyikük bemenekült egy élelmiszerboltba, ahol segítséget kért az egyik eladótól, majd együtt rendőrt hívtak. Eközben a másik áldozat is sikeresen elmenekült a támadók elől.

A rendőrök még aznap elfogták a fiatalokat.

A fiúk életkora miatt kirendelt szakértők megállapították, hogy a 12 és a 13 éves fiú beszámítható és képes felmérni a bűncselekmény következményét. 11 éves társukkal szemben azonban kora miatt megszüntették az eljárást.

Az ügyészség a 12 és a 13 éves fiú ellen csoportosan elkövetett rablás kísérlete miatt emelt vádat és javítóintézeti nevelés kiszabását javasolta velük szemben.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.