Váltás lehet a kormányban egy kritikus poszton

politika

A kormányalakításról kiszivárgó hírek egyike szerint a miniszterelnök megválik Szabó Tünde sportért felelős államtitkártól annak ellenére, hogy ismerői szerint csendben, szorgalmasan végezte a munkáját.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a Népszava több forrásból megerősített információja szerint nem fogja folytatni munkáját a következő kormányban. Szabó Tünde megítélése kedvező, bár vele kapcsolatban a legtalálóbban az az informátor fogalmazott, aki azt mondta: „Nincs érv a távozására, ahogy ellenkezőjére sem.”

Csöndben, botrányok nélkül és magamutogatást kerülve dolgozott, annyi pedig feltétlenül a javára írandó, hogy az általa felügyelt terület nem volt hangos még ebben a taóval terhelt időszakban sem a korrupciótól. Munkabírását többen kiemelték, alázattal tette a dolgát, avatott, szalagot vágott át, organizált. „Nem ütközött nagyon, személyisége inkább volt konszenzusra törekvő, mintsem megosztó” – mondják, akik ismerik a munkát.

Csakhogy időközben jelentős változás állt be a magyar sportvezetésben: a Magyar Olimpiai Bizottság élén vezetőcsere történt, a kétszeres olimpiai bajnokból lett sportvezető, Gyulay Zsolt célja, hogy visszaszerezzék a szervezet korábban elvett jogosítványait, így a jövőben ne csupán egyfajta utazási iroda legyen. A komoly összegek fölött diszponáló, a kormány által masszívan támogatott MOB-tól a Borkai-botrány után a kormány szinte minden forrást elvett, lényegében jóváhagyási feladatai maradtak.

Hírek szerint a MOB célja a folyamatok fölötti sportszakmai kontroll visszaszerzése. Erről majd az új sportállamtitkárral kell megállapodnia a vezetésnek. Állítólag az államtitkári posztért, nincs nagy tülekedés, legfeljebb önjelöltek vannak.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük