Indul a Jégmadár! Idén is átszállás nélkül juthatsz el Rákospalota-Újpestről a Velencei-tóhoz és a Balatonhoz!

Közlekedés

MÁV-START már a vakáció előtt egy hónappal, május 16-tól sűríti a Balatohoz irányuló vonatforgalmat, valamint modernebb és komfortosabb járműveket indít ezen úticélok felé.

Így már az előszezoni hétvégi és ünnepnapokon közlekedik a KISS emeletes motorvonat a déli parton a Szob és Fonyód közötti Jégmadár expresszvonatként, ami közvetlen összeköttetést jelent Rákospalota-Újpestről a Velencei-tóhoz és a Balatonhoz.

Jégmadár expresszel bő egy óra alatt Velencére juthattok, bő két óra alatt pedig Siófokra.

A vonat Szob felől érkezik és Rákospalota-Újpest állomásra reggel 8.22-re ér be. Innen 8:23-kor indul tovább Kőbánya-felső és Kelenföld érintésével Velencére, ahová 9.28-ra érkezik meg. 

Ezután Székesfehérváron keresztül Balatonaligán éri el a Balatont, majd a déli parton haladva Siófokra 10.28-ra ér, fonyódi végállomására pedig 11.23-ra érkezik meg.

Fonyódról 16.36-kor indul vissza, Siófokra 17.26-ra ér be, Velencére 18.27-re érkezik, majd Rákospalota-Újpest állomásra 19.36-ra fut be, így este 8-ra otthon lehettek egy balatoni strandolás után. A menetrend amúgy nem változott, idén ugyanúgy jár a Jégmadár, mint tavaly.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük