Déri Tibor: Újabb tárgyalás a Farkaserdőért

környezet

Déri Tibor újabb megbeszélésen vett részt, melynek végső célja a Farkaserdő védetté nyilvánítása.

A probléma összetett, hiszen a Farkaserdőnek több gazdája is van. Az erdő egy része fontos helyszíne a kikapcsolódásnak, az emberek használni akarják, azonban van olyan területe is, ami védendő természeti érték. – kezdi beszámolóját a polgármester.

„A Farkaserdő utca felé eső részről a megszokott funkciókat nem akarjuk száműzni, hiszen sportolásra, kikapcsolódásra, sétákra, alkalmasint szalonnasütésre most is kevés jobb hely van ennél.Ez egy városi erdő, nem dzsungel, vagyis érthető, ha az emberek szeretnék használni. Tisztelettel, okosan, odafigyelve.

A Megyeri út felőli terület viszont értékes vizes élőhelyet rejt, gazdag madárvilággal, valamint homoki gyepfoltok is megtalálhatók. Ezt mindenképpen szigorúan védeni kell, mert kiemelkedő természeti kincs.Tehát eltérő szempontok vannak, amiket össze kell hangolni a fővárossal, a Főkerttel, a Pilis Parkerdővel és Újpesttel közösen.

A mai egyeztetésen minden fél jelen volt, a Főkert erdészeti divíziója pedig a következő tárgyalásra előkészít egy kezelési tervet, amit véleményezünk majd.” – részletezi bejegyzésében Déri.

„Nekünk két dolog fontos:

  • Az erdő maradjon meg, legyen egészségesebb, a fajösszetétele minél inkább legyen jellemző a térségre.
  • Az itt élők leljék örömüket benne, ugyanakkor a védett értékei biztonságban legyenek.

Az egyeztetéseket június közepén folytatjuk.” – zárja sorait a polgármester.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük