Ursula von der Leyen: Előrelépést értünk el Orbánnal

politika

A ma esti tárgyalás Orbán Viktorral hasznos volt a szankciókkal és az energiabiztonsággal kapcsolatos kérdések tisztázásához, közölte hétfő este Ursula von der Leyen Twitteren. Ahogy arról nemrég beszámoltunk, az Európai Bizottság elnöke azért utazott hazánkba, hogy a magyar miniszterelnökkel egyeztessen a biztonságos európai energiaellátásról.

A posztban továbbá azt írta:

előrelépést értünk el, de szükség van további munkára.

Egyúttal hozzátette, hogy videókonferenciát kezdeményez majd az olajinfrastruktúráról szóló együttműködés megerősítése érdekében.

Szijjártó Péter a megbeszélést követően az MTI-nek azt mondta:

némi előrehaladást, egy kicsi előrelépést sikerült elérni az Oroszország elleni újabb szankciós csomaggal kapcsolatban az Európai Bizottság elnökével Budapesten folytatott hétfői tanácskozáson.

A külügyminiszter egyúttal hozzátette: „nagyon sok mindent kell még megbeszélni ahhoz, hogy Magyarország változtasson álláspontján”.

A kormány képviselői Szijjártó elmondása szerint részletesen tájékoztatták az Európai Bizottság elnökét a Magyarországot ért hatásokról, és azokról a problémákról, amelyet a szankciós csomag Magyarországnak okozna, egyúttal kérték a szankciós csomag megfontolását.

Szijjártó Péter kiemelte: mindaddig, amíg az Európai Bizottság nem kínál megoldást ezekre a problémákra, addig Magyarország nem tudja támagatni a szankciós csomagot, mivel az jelen formájában, megoldási javaslatok nélkül, felér egy a „magyar gazdaságra ledobott atombombával”.

Forrás: 24.hu

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük