Ferenc pápa: Amikor találkoztam Orbán Viktorral, azt mondta, május 9-én véget érhet a háború

közélet

Az olasz Corriere della Sera napilapnak adott interjút Ferenc pápa, melynek fő témája az orosz-ukrán háború volt – írta meg a 444.hu.

Ferenc pápa az interjú során leszögezte: a béke érdekében kész találkozni Moszkvában Vlagyimir Putyinnal, és elárulta, hogy hajlandóságát már jelezte is az orosz elnök felé. „Amikor már húsz napja tartott a háború, megkértem Parolin bíborost, hogy adja át az orosz elnöknek az üzenetem, miszerint hajlandó vagyok elmenni hozzá Moszkvába” – idézte fel Ferenc pápa, aki azonban egyelőre nem kapott választ, de úgy véli, Putyin nem akarja ezt a találkozót.

Ferenc pápa a beszélgetés során megemlítette Orbán Viktort is. Elmondta, hogy amikor április végén találkozott vele, a magyar kormányfő azt mondta neki: az oroszoknak van egy tervük, mely szerint május 9-én véget vetnek a háborúnak. Ferenc pápa – bár pesszimista a terv megvalósulását illetően – reméli, hogy ez valóban így lesz. „Minden lehetséges gesztust meg kell tennünk a háború megállítása érdekében” – fogalmazott.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.