Giro d’Italia: nem lesz könnyű közlekedni a városban!

Közlekedés

A Giro d’Italia kerékpáros körverseny miatt lezárásokra kell számítani Budapest számos útján.

Május 6-án indul el a 105. alkalommal megrendezett Giro d’Italia kerékpáros körverseny, amelynek első három etapját Magyarországon szervezik, emiatt lezárásokra kell készülni Budapesten.

A program május 4-én, szerdán a Hősök terén kezdődik egy csapatbemutatóval – írja a Bringázás oldal.

Szerdán a csapatbemutató miatt a Hősök terén és környékén 15 óra és éjfél között forgalomkorlátozásra kell számítani, az érintett BKK-járatok módosított útvonalon közlekednek.

Lezárják:

 • 15 órától várhatóan éjfélig: a Hősök terét körben, valamint a Kós Károly sétányt és az Olof Palme sétányt.
 • 17 órától várhatóan 20 óráig: az Andrássy utat a Bajza utca és a Dózsa György út között; a Dózsa György utat a Városligeti fasor és a Podmaniczky utca között.

A 17 és 20 óra közötti korlátozás idején az alábbiak szerint változik a közösségi közlekedés:

 • a 105-ös és a 178-as autóbuszok a Podmaniczky utcán közlekednek, a Szinyei Merse utca és a Dózsa György út között a 72M trolibusz megállóit használják;
 • a 20E autóbuszok a Hősök tere és a Vágány utca / Róbert Károly körút helyett az Ötvenhatosok terén a 30-as buszcsalád megállóhelyén, a Kacsóh Pongrác útnál a 901-es és 918-as autóbuszok megállóhelyén, illetve a 32-es autóbusz Vágány utca / Róbert Károly körút megállójában állnak meg;
 • a 30-as buszcsalád és a 79M trolibusz nem érinti a Benczúr utca és a Hősök tere megállóhelyet, a 70-es trolibusz Dvořák sétány és Olof Palme sétány, illetve a 72M trolibusz Közlekedési Múzeum és Gundel Károly út (Hősök tere M) közötti megállóhelyeken áll meg;
 • a 75-ös trolibusz szintén terelve jár, nem érinti a Zichy Géza utca és a Hősök tere közötti megállóhelyeket, ideiglenesen a 72M trolibusz Ajtósi Dürer sor és Gundel Károly út (Hősök tere M) megállóhelyek közötti megállókban áll meg – írja a BKK.

Az éles verseny két nappal később, 6-án, pénteken a 195 km-es Budapest-Visegrád szakasszal veszi kezdetét, amely során Székesfehérváron és Esztergomban is lesz egy-egy részhajrá. Érintett települések: Martonvásár, Pettend, Kápoln

A futam az alábbi útvonalon halad a fővárosban: Hősök tere – Andrássy út – Belgrád rakpart – Gellért tér – Műegyetem rakpart – Budafoki út – Hunyadi János út – Érd 6. sz. út. Az útvonalat péntek reggel 9.30 és délután 1 óra között lezárják, keresztirányú átengedési pontok üzemelnek majd.

Lezárják tehát:

 • a Szabadság hidat,
 • a Szent Gellért teret,
 • a Fridrich Born rakpartot a Döbrentei térnél (Erzsébet híd felé vezető forgalmat)
 • a Műegyetem rakpartot a Szent Gellért tér és a Goldmann György tér között,
 • a Pázmány Péter sétányt a Goldmann György tér és a Dombóvári út között,
 • a Dombóvári utat a Pázmány Péter sétány és a Budafoki út között,
 • a Budafoki út páratlan oldali útpályáját a Dombóvári út és a Hunyadi János út között,
 • a Hunyadi János utat a Budafoki út és a 6-os számú főút között,
 • a 6-os számú főutat a Hunyadi János út és Budapest közigazgatási határa között.

Május 7-én, szombaton egy 9,2 km hosszú egyéni időfutamot rendeznek Budapest szívében:a bringások a Hősök teréről indulnak és a Budai Várba érkeznek. Érintett utcák: Izabella utca, Ferdinánd-híd, Váci út, Alkotmány utca, Antall József rakpart, Margit-híd, Bem-rakpart, Ponty utca, Hunyadi János út.

A szervezők tájékoztatása szerint a Hősök tere környékén az Állatkerti körúton, a Kós Károly sétányon, valamint a Kacsóh Pongrác úti felüljáró egy részén kell útlezárásra számítani május 4-én 15 és 24 óra, május 6-án 5 és 14 óra, valamint május 7-e 5 és 20 óra között.

Az Olof Plame sétányt az előkészületek miatt már lezárták és május 8-án 12 óráig nem használható.

A Dózsa György út a Szondi utcától a Városligeti fasorig, valamint az Andrássy út a Rippl Rónai utcáig lesz lezárva május 4-én 17 és 24 óra, május 6-a 8 és 13 óra, valamint május 7-e 4 és 20 óra között.

Lezárják május 7-én 4 órától 20 óráig a Hősök tere – Andrássy út – Izabella utca – Ferdinánd híd – Váci út – Bajcsy-Zsilinszky út – Alkotmány utca – Honvéd utca – Báthory utca – Vértanúk tere – Nádor utca – Garibaldi utca – Id. Antall József rakpart – Calr Lutz rakpart – Jászai Mari tér (V. ker. oldal) – Margit híd – Lipthay utca – Bem rakpart – Szilágyi Dezső tér – Fő utca – Ponty utca – Szalag utca – Hunyadi János út – Dísz tér – Tárnok utca – Szentháromság tér útvonalat és a becsatlakozó keresztutcákat.

A lezárt útvonalon május 7-én 9 óra 30 perctől 12 óra 30 percig, valamint 13 órától 17 óráig a gyalogos és kerékpáros forgalom sem megengedett!

A szervezők ideiglenes gyalogos-hidakat állítanak fel a Kodály köröndön, az Akadémia utca és a Garibaldi utca kereszteződésénél, valamint a Fő utca és a Halász utca kereszteződésénél.

A harmadik, egyben utolsó magyarországi szakasz május 8-án, vasárnap startol Kaposvárról, és Nagykanizsán, Badacsonyon, valamint Tihanyon át Balatonfüredig teker majd a mezőny.

A részletekről (térképek, útvonalak, lezárások) a rendezvény oldalán tájékozódhattok!

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.