Déri Tibor: Önök döntöttek: Nem kell még nagyobb forgalom Újpesten!

Közlekedés Újpest

A tervezett aquincumi híd nem hozhat újabb autótömegeket városunkba, tehát egy sztráda nem elfogadható koncepció.Röviden így lehet összefoglalni a társadalmi egyeztetés eredményét, ami alapján ma megvitattuk a következő lépéseket. – írja Facebook oldalán Déri Tibor.

A bejegyzésből az is kiderül, hogy a polgármester tegnap egyeztetett a BKK projektmenedzsereivel, továbbá VARJU László országgyűlési képviselővel, Czigler László alpolgármesterrel, Perneczky Lászlóval, a klímabizottság elnökével és Balogh Samuval, a főpolgármester kabinetfőnökével.

A tavalyi társadalmi egyeztetés eredménye világos: az emberek nem akarnak olyan beruházást, ami növeli a gépjárműforgalmat. Márpedig ha elsősorban az autók számára építenénk új hidat a III. és a IV. kerületet közé, az csak idevonzaná azokat a közlekedőket, akik most az M0-s hídon járnak. Sőt, ami még rosszabb: azon felül is új forgalmat is generálna. – részletezi Déri Tibor.

A lakossági vélemények alapján viszont fontos egy olyan híd, ami biztosítja a tömegközlekedési kapcsolatot a két kerület között, valamint kiemelt figyelemmel tekint a gyalogosokra és a kerépkpárosokra is. Az pedig magától értetődő, hogy teljesen akadálymentesnek kell lennie. – olvasható a bejegyzésben.

Az illetékesek biztosítottak róla, hogy hamarosan mindenki megismerheti azt a koncepciót, ami ezen elvek mentén készül el. – zárja sorait a polgármester.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.