Folytatódik a metrófelújítás, május 14.-től megváltozik a közlekedés

Budapest Közlekedés

A metrófelújítás május 14-én új szakaszába lép, ez bennünket is érinteni fog – hívta fel a figyelmet péntek reggel Déri Tibor, Újpest polgármestere. A változások a következők lesznek:

  • Újpest felől az M3-as metró csak a Göncz Árpád városközpontig közlekedik majd, és a belvárosi állomások további felújítása mellett lezárják a Dózsa György út és a Lehel tér állomást is.
  • A Göncz Árpád városközponttól a belváros felé pótlóbuszokkal lehet utazni.
  • A Göncz Árpád városközpont és a Nyugati pályaudvar között nemcsak az M3-as, hanem az M3A jelű sűrítőbuszok is járnak majd, ezek csúcsidőben 45 másodpercenként követik egymást.
  • A IV. kerületből közlekedők a metrópótlás ideje alatt a belvárost közvetlenül a Hősök tere és a Keleti pályaudvar felé indulva is elérhetik. Ebben az irányban továbbra is sűrített menetrend szerint közlekedik a 20E járat, és ott vannak a 30-as járatcsalád autóbuszai is.
  • A belváros felé alternatívát jelentenek a Rákospalota-Újpest állomáson, valamint Újpest és Angyalföld állomáson megálló és Budapest-bérlettel igénybe vehető vonatok. Ezekkel közvetlenül el lehet jutni a Nyugatiba.
  • Mától jövő szerdáig a Róbert Károly körúton, az Árpád híd irányából érkezőknek a Váci úti kereszteződésnél egy-egy rövid szakaszon időszakosan megszűnik a szélső, egyenesen haladó sáv forgalma.
  • Ugyancsak április 27-ig csak egy sáv lesz járható a Váci útról balra az Árpád híd irányába kanyarodó két forgalmi sávból.

A polgármester posztjában mindenkitől türelmet kér és azt, hogy tervezzék meg az útjukat, mielőtt elindulnak tömegközlekedéssel a belváros irányába.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.