Orbán Viktor átvette, Gyurcsány Ferenc nem vette át a mandátumát

politika

Ma vehették át megbízóleveleiket az április 3-i választáson országos listáról mandátumot szerzett képviselők Téglási Andrástól, a Nemzeti Választási Bizottság elnökétől. Elsőként a Fidesz-KDNP közös listáját vezető Orbán Viktor vette át a dokumentumot.

Sajnos azonban hiányosak voltak a padsorok, a kormánypártok oldaláról Gál Kinga , Halász János és Nacsa Lőrinc is később veszik át megbízólevelüket.

Az ellenzéki összefogás listájáról nem vette fel szerdán mandátumát Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely (ők nem is fogják), továbbá Dobrev Klára, Jakab Péter, Gyurcsány Ferenc, valamint a Jobbik további nyolc politikusa: Z. Kárpát Dániel, Brenner Koloman, Lukács László György, Sas Zoltán, Varga Ferenc, Bencze János, Balassa Péter, Szabó Hajnalka.

A DK színeiből Vadai Ágnes, Gy. Németh Erzsébet, Sebián-Petrovszki László, Varga Zoltán, Gréczi Zsolt, Kálmán Olga, Dávid Ferenc, Kordás László, Komáromi Zoltán jelezte, később veszik át megbízólevelüket. Nem vette át mandátumát az ünnepségen a Mi Hazánk listavezetője, Toroczkai László sem.

(MTI/444)

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük