Külföldi diákokat fogadott Déri Tibor polgármester a Városházán

oktatás Újpest

Az Európai Unió Erasmus Programjának keretében 14 portugál és ugyanennyi belgiumi diák érkezett Újpestre olvasható Déri Tibor polgármester Facebook-bejegyzésében. A külföldi diákok a Károlyi István Általános Iskola és Gimnázium diákjaival közösen vesznek részt a programban, ahol központi téma a klímatudatosság és a zöld elképzelések.

A fiatalok a klímaváltozás, a környezetvédelem, a zöld fejlesztések területén ismerhetik meg az eddig tett lépéseinket. Ennek keretében Déri Tibor beszélt mindarról, amit itt Újpesten tettünk. Hiszen városunk a legvirágosabb kerület, vannak intézményi zöldfalaink, faültetési programunk, közösségi tankertünk, vadvirágos területeink, ahol csak lehet, parkosítunk, itt a Duna-part és a Farkaserdő is – tette hozzá.

A beszámoló szerint a Városházán Dallos Andrea jegyzőasszony beszélt a helyi működés sajátosságairól, Szöllősy Marianne pedig a helytörténeti kutatások elkötelezettjeként a város múltjáról, a Városháza épületéről tartott rövid ismertetőt. A polgármester szerint ezek az alkalmak rengeteget érnek, hiszen az itt lévő portugál és belgiumi fiatalok a mi gyerekeinkkel együttműködve olyan kapcsolatokra tesznek szert, amiknek mindannyian – nem csak Újpesten – hasznát látjuk majd a jövőben.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük